mandag den 17. juli 2017

Hold 8 Fra Ishøj til Dragør

Efter en velplaceret afspadseringsdag, hvor regnen høvlede ned, var fem fra holdet plus vikaren Jørn klar til at fortsætte fra Ishøj mod storbyens pulserende liv. Jens havde fået lov at tage en fridag, så han kunne deltage i sønnens bryllup. Så flink kan en turleder være.

Kursen fra Ishøj var ganske enkel: Styr efter de to store skorstene på Avedøreværket og drej så til styrbord. Efter kursskiftet skulle vi følge dæmningen ved Kalvebod fælled og frygtede derefter, at komme ind i en sværm af kitesurfere, som plejer at holde til på de kanter. Der var kun én enkelt, som holdt sig på god afstand af os.

Vinden kom nu på tværs af kursen, men var så tilpas lav, at vi havde god fart på, da vi blev fanget af et bundgarn. Voldsom virkning! 3-2-1 og så står vi stille. Det er så sjældent, at man oplever bundgarn med net i nu til dags, at man helt har glemt tidligere tiders hyppige stop og bøjede rorsplitter. Alt sammen noget, der hører forrige årtusinde til. De fredelige bølger hjalp os hurtigt til at komme fri af linen, der bar nettet, og vi kunne komme videre mod Kongelundsstranden, hvor frokosten skulle indtages. Det er lumske farvande med store sten på disse kanter, men vi fik en kraftig advarsel ved synet af et vrag af en båd, der ikke klarede skærene.

Da vi efter frokost skulle videre forbi Aflandshage, lød parolen hele tiden: Vi skal længere ud! Vanddybden er minimal, og jo længere vi kommer over mod Dragør, jo større bliver stenene. Nogle af dem var dog særdeles levende og sælformede, så de frembød ingen fare.

Efter passagen af Dragørfortet, som godt kan se lidt truende ud, skulle vi blot forbi Dragørs tre havneindløb, for at komme til roklubbens slæbested. Ingen bådevogne til rådighed, men det er intet problem mere. Vi har efterhånden indarbejdet en fin teknik i at hale en båd på land med håndkraft. Efter denne kraftanstrengelse inviterede Lotte og Mogens på en forfriskning af belgisk oprindelse.

Vi skulle som sædvanlig hjem til vores vante køjer, så Lotte, Mogens og Jørn kørte afsted til Ishøj for at hente den bil, de om morgenen havde efterladt der. Birgit, Torben og Jesper drog efter et besøg hos Dragør Is hen til Kongevejen, hvor bus 35 har sit stoppested. I morgen skal vi se, om vi kan finde ind i Københavns havn, og mon ikke vi klarer skærene atter én dag. Blot er vi meget spændte på. hvor meget bryllupskage Jens har i overskud.

Flink turleder

To kraftværker mødes


Det er afskrækkende med sådan et vrag


Frokost i det grønne uden bord og bænke


Købmandens mandskab nyder dagens forfriskning


- og Konditorens fulgte trup på den anden side.



2 kommentarer:

  1. Det lyder som en fantastisk tur😊tak for gode beretninger og billeder, cd

    SvarSlet
  2. Blogging når det er bedst - et eksempel til efterfølgelse - respekt !!!

    SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.